Гърция удължава със седмица строгите мерки срещу COVID-19

Въведените в Гърция противоепидемични мерки, засягащи хранителните обекти, капацитета на стадионите и дистанционната работа, се удължават с още една седмица, информира БНТ.

Гръцкото здравно министерство съобщи, че на днешното заседание на компетентната комисия от епидемиолози са били разгледани епидемиологичните данни и е решено мерките да се удължат със седмица.

На 30 декември 2021 г. беше въведено ограничено работно време до полунощ за ресторантите. Бяха въведени забрана за музика, забрана за стоене прав в заведенията и ограничение за максимум шестима гости на маса.

Спортни състезания може да се провеждат пред публика, ако тя е до 10% от капацитета на спортното съоръжение или до 1000 души. Решено беше също 50% от служителите в публичния и частния сектор да работят от вкъщи.

Първоначално се предвиждаше мерките да са в сила до 16 януари, но с днешното решение те ще важат до 23 януари 2022 г.

През изминалото денонощие в Гърция са регистрирани 24 246 нови случая на COVID-19, а броят на пациентите, свързани към апаратура в отделенията за интензивно лечение в болниците, се е увеличил - сега те са 670, което е с 30 повече от вчера.

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар