Ердоган: Демокрацията победи

В ранните часове на понеделник президентът Реджеп Тайип Ердоган призна, че неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) е загубила турските общински избори, а основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) е взела превес.

Ердоган определи резултата от изборите като ключов момент, а не като поражение, като подчерта, че демокрацията и националната воля са истинските победители, независимо от резултатите.

Той похвали турския народ за това, че е предал посланията си на политиците чрез урните, като подчерта, че победител на изборите е самата Турция и нейната демокрация, за която мнозина са платили висока цена.

Резултатите ще бъдат анализирани, ще го направим самокритично и обективно, призна турският президент.

При преброени 76,92% от бюлетините Републиканска народна партия води с 37,15% от гласовете, като изпреварва Партията на справедливостта и развитието, която получава 36,12%.

Загубата бележи значителна промяна в турската политика, тъй като опозицията постигна победи в ключови градове, включително Истанбул и Анкара, което отразява променящите се настроения на избирателите и търсенето на промяна.
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар