50 Cent пред съда: Парите, с които позирах, са фалшиви, а двореца в Африка си го измислих сам

Действията на 50 Cent, последващи регистрирането на неговия личен фалит, със сигурност са необичайни.

Наскоро той е трябвало да дава обяснения пред съдията, който разглежда делото му по несъстоятелност. Твърденията на 50 Cent са били, че парите от неговата фотосесия са фалшиви.

Рапърът, чието истинско име е Къртис Джаксън, миналото лято бе осъден да плати 5 млн долара на жена, която се оплакала, че той е публикувал в интернет секс запис, на който били тя и нейният приятел, като приложил към него и нецензурни коментари. 50 Cent пък като отговор обявил личен фалит. В съдебното заседание той заявил, че много от неговите скъпоценности са взети назаем, предава theguardian.com.

Въпреки това, американската звезда скоро започна да демострира, че притежава допълнително богатство. Преди четири месеца рапърът публикува в Instagram снимка, на която е седнал на земята до купища пачки, с които е изписал думата „разорен“. Малко след това той публикува видео, в което показва сграда, прилична на дворец, с думите „Колибката ми в Африка е почти готова“.

Адвокатите на 50 Cent обясняват: „Парите, изобразени в публикациите в социални медии, не са истински. Въпросните публикации са част от рутинните маркетингови трикове на длъжника. Фалшиви пари се използват постоянно в развлекателната индустрия, включваща филми, телевизионни предавания, видео и други публикации в социалните медии.“

50 Cent също така каза, че всъщност няма къща в Африка. „Не притежавам, нито някога съм притежавал каквото и да било недвижимо имущество в Африка. Ако имах някакви имоти в Африка, щях да ги декларирам, както изисква Кодексът на несъстоятелността.“

Превод: Атанас Георгиев
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар