Информационен сайт „ДНЕС“

Мая Манолова и Слави Трифонов. Най-коментираните, най–обругаваните, най-вече от медиите в България личности. И най-обичаните… от хората…

Единият все още не е обявил официално, че ще се кандидатира за кмет на София, но е ясно, натам върви работата – „Ако ме ядосат, ако ядосат много гражданите…“ каза гневно Манолова преди дни. Другият направил вече крачката, която мнозина очакваха отдавна. Ами какво ще стане, ако двамата някой ден обединят сили…!?

Заразната бомба „Промяна в България“ е хвърлена. Управляващи и тяхната уж опозиция, патериците, левите и десните, бившите и настоящите играчи от задкулисието, слугинажните и уж опозиционните медии… Целият този политико-медиен картел са тресе и вледенява от страх при заплахата от Мая и Слави. Заедно или дори отделно да са!

Защо в т.нар. политически, медиен и обществен елит е този страх, защо е тази очевадна паника, защо е тази брутална канонада от спуснати опорни точки с все протрити и отдавна познати ни тези и аргументи Защо е тази мащабна мобилизация на политолози, социолози, анализатори и цели PR агенции?

Явно има защо!

Защото и Мая, и Слави имат най-високото доверие и популярност сред обществото. Хората масово ги харесват.

Защото и Мая, и Слави могат да мобилизарат огромни съсловия и прослойки от граждани, които да увлекат, обединят и поведат.

Защото и Мая, и Слави казват истината за политиците, управниците, държавата. Очи в очи.

Защото Мая и Слави единствени се ангажираха с каузи, справедливи и близки до обикновените хора.

Защото и Мая, и Слави декларираха, че нищо не може да ги уплаши или спре в борбата със Статуквото.

Защото и Мая, и Слави имат и сили, и енергия, и смелост, и доблест… Имат и нужната експертиза!

Защото очаквано и Мая, и Слави „идват“ в един краен, критичен момент, в който гражданите са отвратени от десетилетията некомпетентност, безхаберие и далавери от политиците.

Защото и Мая, и Слави не са хора, които губят.

Защото и Мая, и Слави им казаха категорично и ясно – няма да ви оставим на мира, ще търсим отговорност, вие съсипахте всичко в държавата, не спазвате законите… Лъжете!

Защото и Мая, и Слави олицетворяват алтернативата, Новото, Промяната. Различни са.

Защото в края на краищата и Мая, и Слави ще объркат политическия пасианс, ще нанесат сериозни „щети“ на настоящето удобно управление, с две думи – ще разрушат настоящия партийно-олигархичен модел.

Мая и Слави получиха признанието на цялата политическа класа! Тя ги припозна за свои най-опасни врагове. Масираната медийна атака го доказва. Лавината от заучени клишета и опорки, съшити с бели конци, са познати до втръсване. И то не от една или две години.

Слави е шоумен, чалгар, правеше просташка политическа сатира. Слави е мутра. Слави играе комбина с Бойко Борисов и е негова патерица. Слави е новият Бареков, Яне Янев. Слави е некомпетентен и няма подготвени хора. Ку-Ку бенд и сценаристите ще са министри, а балерините-депутатки… Слави е популист и демагог, себичен е. Слави се провали с Референдума. Слави може да пее, да свири, но в никакъв случай не може да бъде политик! Слави опростачва нацията… Слави е…

Мърсотия, плюнки, обиди, злоба…

Е, кой мислите, че ви вярва? Пресолихте гозбата, престарахте се! С тази жлъч и откровени неистини показахте, че всъщност ви треперят гащите от страх и ужас!

Едва ли има българин, който да не е гледал „Шоуто на Слави“, да не е ходил и плакал от радост на негов концерт. Едва ли има българин, който да не е настръхвал от неговите патриотични песни, от филмите му за болните деца, пустите села и мизерстващите хора в Северозапада. Едва ли има българин, който да не се е потресъл от поредицата „Фактите говорят“, в която цялата политическа класа, такава каквато е, светна като коледна елха.

Мая Манолова е комунистка, Мая е сестра, но не, не е сестра…, тя е „сестра Галева“!? Мая е от Кюстендил…, не не е от Кюстендил, Мая е… „Мая Костинбродска“!? Мая е популистка и прави Рr след Рr. Мая беше избрана… от Бойко за Омбудсман, Мая е…

Все неистини, които във времето са оборвани нееднократно. Като обществен защитник Манолова направи толкова за хората, колкото не са правили нито една партия, нито едно правителство, нито пък дори всичките ни политици в последните години! Хората разбраха, усетиха най-накрая: имат реален, истински бранител…, приятел.

Мая няма шансове, Слави не става… И двамата подвеждат хората, лъжат ви…, сее неспирно проправителствената пропаганда и угодните ѝ медии.

Спекулативните, на моменти дълбоко обидни и гнусни публикации ще продължат. Цялата манипулативна машина ще се задейства на пълни обороти.

Нека само да си припомним, че уплахът от Слави преди две години накара продажните издания да обявят, че е… неизлечимо болен…, умира. Срамен грях.

Няма съмнение – политическите лидери и техните ченгаджийски аналитични центрове ще прекарват оттук натам достатъчно време, умувайки как да дискредитират и спрат новите водачи.

Но на война – като на война! На какво е способно Статуквото и неговите платени глашатаи вече знаем. И нищо вече не може да изненада никого.

Пропускат най-важното обаче уж ловките стратези на антикампанията – и Мая, и Слави имат един единствен, незаобиколим и непреодолим съюзник – хората на България. Срещу този могъщ съюзник, срещу суверена… и Бог ще замълчи.

Да, страхувайте се… има защо!