ce0bcf266c13eed85b01e0597c383269

Стефан Августинов

Движение „Воля“ се насочва към борба с корупционните практики и запълване на хазната. Стефан Августинов гостува в студиото на „Денят ON AIR“, за да коментира кои са основните акценти, върху които ще фокусира движението предизборната си кампания, като прекратяването на корупционните практики е най-основният.

Друг акцент, върху който са се насочили от „Воля“ е да се изискват допълнителни документи при кандидатстване за народен представител.

„Когато се кандидатства за депутат ще се иска свидетелство за съдимост и удостоверение на психично здраве. Към момента единственото, което ви трябва, когато кандидатствате за народен представител е да предадете декларация в съответния РИК“, отбелязва политикът пред Bulgaria ON AIR.

Той постави и още един от акцентите в предизборната програма на движението, а именно борбата с контрабандата на горива.

„Математиката показва, че цената на всички горива днес трябваше да е около 2,50 лв.“ Августинов твърди това като казва, че отчита цената на международния пазар и цената на долара.

  И Валя Ахчиева с Марешки срещу картелите

Водачът на листите на „Воля“ за район Габрово коментира и друго от обещанията в програмата на движението и това е идеята за 10-годишните безлихвени заеми.

„Ако в рамките на 300 евро на квадратен метър бъде продадено жилище на младо семейство, държавата ще може да си покрие лихвите. Постъпилите пари ще се завъртят и ще се построят нови жилища“, каза той.

Августинов уточни, че ще има първоначален капитал, който държавата ще инвестира и, че той може да бъде събран от много неща, включително и от горивата.

Политикът посочи, че „Воля“ счита себе си за патриотична и, че волята й е да върши нещо в полза на държавата и да бъде катализатор.

Източник: bgonair.bg