Второ голямо име от варненския спорт почина в рамките на днешния ден

Почина още едно голямо име в спортната история на Варна. Днес на 77 години от този свят си е отишъл легендарния Симеон Варчев, съобщи Агенция Блиц

Популярният от години баскетболен треньор страдаше дълго време от Паркинсон. Говореше се, че преди няколко месеца той се е стабилизирал, но ето че днес от Варна долетя тъжната новина за кончината му.

Така в рамките само на един ден починаха две светила, оставили трайна среда в спорта в морската ни столица – първо Никола Спасов, а сега и Симеон Варчев.

Варчев е роден на 7 август 1943 година в Разград. Треньор по баскетбол е от 1969 до 2000 година. Прави първо чудеса в Ямбол, където взима от Трявна и налага Георги Глушков. После е за кратко в Балкан (Ботевград), след което много години е в Черно море, където се превръща в легендарен специалист. Варненци го боготворяха заради изключителния му треньорски потенциал и човешките качества.

През 1976 г. е бил треньор на националния отбор по баскетбол - юноши, а от 1989 - 1993г. на националния отбор - мъже.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар