Варна ще е домакин на Европейско първенство по плажен хандбал

Европейската хандбална централа повери на БФ Хандбал организацията на две топ събития от календара на плажния хандбал през 2024 година.

Изпълнителното бюро на EHF одобри представената от БФХ кандидатура и следващото лято страната ни ще бъде домакин на Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години и квалификация за Евро'2025 за мъже и жени. Двете прояви ще се състоят на южния плаж в град Варна в първите две седмици на месец юли.

„Изпълнителния комитет на EHF изразява своето задоволство от факта, че БФ Хандбал изрази готовност за бъде домакин на двете прояви, за да промотира отново плажния хандбал в България след много позитивното Евро'2021. Условията на плажа във Варна обещават една чудесна обстановка и атмосфера за прояви на високо ниво през 2024-а“, пише в писмото на президента на EHF Майкъл Видерер до БФХ, с което страната ни получи официално домакинството на двете прояви.

През 2021-а изключително успешно във Варна се проведоха Европейските шампионати за мъже и жени, юноши и девойки до 17 години. Те предизвикаха огромен интерес както в страната, така и в Европа. Участие в двете прояви взеха над 1200 състезатели, треньори и официални лица и над 200 доброволци.

Отзвукът сред всички за град Варна и организацията на събитията бяха страхотни. Огромна бе и рекламата на България в света на хандбала, тъй като шампионатите се излъчваха в 44 държави не само от Европа, но и в страни от Северна Америка, Азия и Океания.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар