Убедителна победа на Ямбол срещу Черно море в мач от НБЛ

Ямбол се наложи убедително с 87:68 срещу Черно море в първия си мач от новия сезон в НБЛ

Ямболии почиваха в първия кръг и едва днес успяха да се покажат в зала "Диана", но зарадваха своите фенове заслужено.
Петима играчи на Тони Дечев регистрираха двуцифрен актив, а всички от 12-е без един успяха да се разпишат в срещата.

Ямбол спечели борбата под коша и вкара от два пъти повече точки от противника в тази ключова зона. Черно море хвърли доста битка, но така и не успя да намери своя ритъм в двубоя и имаше доста пробойни.

И двата отбора стартираха скромно в нападение, но Ямбол играеше малко по-добре и използва отлично преимуществото си под коша. А то бе осезаемо, като Черно море дълго време бе с крилата Александър Янев и Мартин Стефанов за високи играчи. През цялата първа четвърт варненци не отбелязаха кош отдолу, а Ямбол ги принуждаваше да стрелят от тройката, което не се оказа особено успешно.

Домакините дадоха път на Иван Лилов за дебют в края на първата част, а той показа, че е във форма още в началните си минути на терена.

Във втория период разликата се държеше около десетина точки, като добре влезе в мача и новото американско попълнение на Ямбол Уили Атууд. Черно море реализира три поредни тройки, но така и не намери начин да спира нападенията под коша на съперника, за да скъси дистанцията. В последната минута от първото полувреме Ямбол влезе вече с 16 аванс, а гостите хвърляха много безрезултатни усилия, което допълнително накланяше везните.

Нищо не се промени и през второто полувреме, като Ямбол държеше преднината си над 10 точки, а не се виждаше как Черно море можеше да промени този факт.

Последната четвърт бе наситена от грешки, а и съдиите пуснаха повече от свободна игра. Черно море остана без кош повече от четири минути в частта и разликата стигна почти до 20, а варненци допълнително се изнервиха от техническо нарушение за капитана Пламен Алексиев.

Интрига за финалните 5 минути не остана, като в тях вече двата състава влязоха при над 20 дистанция помежду си. Последните две минути се доиграха основно от младите състезатели в двата тима, за да фиксират крайното 87:68.

Ерик МакГил записа 14 точки, 13 добави Джон Рос, Андрей Иванов се отчете с 12 и 11 борби, по 12 реализираха и Иван Лилов и Уили Атууд.

За Черно море Милош Чойбашич завърши с 14 точки и 9 борби, 13 отбеляза Веселин Георгиев и 10 - Александър Стойков.

Автор: Дежурен редактор
Напиши коментар