Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на културата и спорта

Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на спорта при победата с 3:1 над Украйна на Европейското първенство. Треньорът ни беше умерен в коментарите за играта и не изпада в еуфория.

„След първия гейм се успокоихме и организирахме играта си – коментира Константинов. – Нещата се получиха тактически. Най-важното е да спечелиш мачовете срещу преки конкуренти. Трябва да сме по-обрани в коментарите, защото утре имаме важен мач. Хърватия е много сериозен отбор, който е неправилно подценяван. Тимът е изненада за тези, които не знаят къде играят състезателите им. Имат двама, които направиха фантастичен сезон в Италия. Не можеш да избереш кой е по-силният им разпределител. Технични са. Няма да ни е лесно.

Още преди първенството казах, че отборът трябва да свиква със залата. В един момент публиката започва да помага, става по-различно. Надявам се това да се засилва все повече. Няма нищо по-хубаво от това да играеш пред такива трибуни у дома. Заради тези хора никога не съм казвал „Не" на националния отбор, когато съм бил нужен.

В държавата ни няма толкова много поводи за положителни емоции, затова нека се зарадваме. Какво по-хубаво е да се съберат много хора и да ликуват заедно? Сигурно очакванията стават по-големи, има и напрежение. Но големите състезатели са големи, когато се справят под напрежение. А когато са още зелени, имат нужда от такива мачове. Ако не можеш да повториш пред такава публика това, което правиш на тренировки, всичко се обезсмисля. Опитът, който нашите състезатели трупат сега, ще се пренесе и в клубните им отбори."

http://bvf.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар