България в трета урна за жребия за квалификациите за Евробаскет 2017

Вече са ясни урните за теглене на жребия за квалификациите за Евробаскет 2017, в които ще участва и българският национален отбор.
Самият жребий е на 22-ри януари (петък), а участващите отбори ще бъдат 27. Те ще бъдат разпределени в шест групи от по четири и една от три отбора. За европейското ще се класират всички първи отбори и четирите най-добри втори.
За шампионата на Стария континент вече си осигуриха място 13 отбора - на четирите държави-домакини Финландия, Израел, Румъния и Турция, финалистите на Евробаскет 2015 и сигурни участници в Олимпиадата тази година Испания и Литва, както и седемте отбора, които ще участват в олимпийската квалификация - Хърватия, Чехия, Франция, Гърция, Италия, Латвия и Сърбия.
На 26-и януари пък предстои да бъде избран нов национален треньор, а вариантите са Шарон Друкер и Любомир Минчев.
Ето и разпределението по урни за предстоящия жребий: Урна 1: Полша, Словения, Белгия, Грузия, Русия, Германия, Македония Урна 2: Естония, Холандия, Украйна, Босна и Херцеговина, Исландия, Унгария, Черна гора Урна 3: Австрия, Швеция, Беларус, Швейцария, България, Великобритания, Словакия Урна 4: Португалия, Дания, Люксембург, Кипър, Албания, Косово


Автор: Владимир Николов
Напиши коментар