Ангелкова3

Специални звена ще следят за шума по морето през лятото. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в Община Варна.

По думите й за активния летен сезон ще бъдат създавани изнесените звена, които да контролират шума.

В тях ще влизат представители на районните здравни инспекции, МВР и общинска полиция, които ще са разположени 24 часа в курортите. Часът, в който трябва да спира музиката, е различен в зависимост от наредбата на общината, но обикновено съвпада с регламентирания от закона – 23.00 часа, уточни тя.

Ангелкова се похвали с 15% ръст на туристи по време на почивните дни около великденските празници. 350 000-400 000 чужденци са посетили България през празничните дни по Великден. Основната част от чуждите туристи са от съседни страни и най-много от Румъния, каза министърът. За почивните дни около 24 май отново се очаква ръст на туристите. Министърът напомни, че в края на май са празниците на розата в Карлово и Казанлък, които традиционно привличат голям интерес.

  Парламентът прие орязаната реформа в МВР

Постигнат е ръст от 4.5 на сто на туристите през зимния сезон, каза още Ангелкова, като напомни, че преди година той е бил 8 на сто, а сега са привлечени дори повече туристи отколкото през миналата зима. „Зимният туризъм придобива все по-голяма популярност навън“, подчерта тя.

По повод сътресенията в правителството след оттеглянето на АБВ, тя коментира, че ГЕРБ няма да е причина за предсрочни избори.

Източник: Дарик