38-годишен мъж има нужда от помощ, за да види детето си пораснало.

пеньо пенев от Горна Оряховица

Животът на Пеньо Пенев от Горна Оряховица се преобръща преди около месец, когато чува тежката диагноза остра левкемия. До нея се стига съвсем случайно. По съвсем друг повод Пеньо отива при личния си лекар в Горна Оряховица. Лекарят използва посещението му, за да му пусне профилактични изследвания. Именно те показват, че показателите в кръвта на Пеньо драстично се разминават с нормалните.

Мъжът е препратен за допълнителни изследвания във Велико Търново, след което и в Плевен. Там лекарите вече са категорични, че става дума за левкемия.

Диагнозата е абсолютен шок за мъжа и близките му. До този момент не е имало никакви симптоми, че Пеньо ще се изправи пред най-тежкото изпитание в живота си.

Веднага му е назначена химиотерапия, от която мъжът вече е без коса. Работодателят му Николай Върбанов от Долна Оряховица застава плътно до Пеньо в трудния момент и го свързва с клиника в Турция. И там показателите са категорични – болестта е налице и трябва незабавно да бъде направена трансплантация на стволови клетки, за да бъде преборена. 100 000$ са нужни само за трансплантацията, отделно са необходими още средства – за първа терапия в Турция с продължителност 3 седмици – 30 023 eвро, за втора терапия в Турция с продължителност 2 седмици – 7 621 евро.

  10-ти юбилеен концерт „С обич за децата, в памет на бащите герои“ предстои във Варна

Решението на Пенев да избере турската клиника не е каприз – у нас лекарите му дават по-малко от 5% гаранция за излекуване, докато тамошните им колеги говорят за 80%.

Близките и приятелите на Пенев вече правят всичко по силите си за набирането на средствата. Синът на Пеньо е на 14 г. – възраст, в която всяко едно момче има най-голяма нужда от татко си.

Добри хора, помогнете! Сумата може да бъде събрана до края на месеца само ако се обединим! Знам, че живеем в тежки времена, но дори и най-малкото дарение е от значение!
Подкрепете Пеньо Пенев в борбата! ❤

Събраната сума за трансплантацията на Пеньо до момента е 63 000 лв. – остават около 97 000 лв.
Необходимо е да се съберат до края на месец декември! След като се събере необходимата сума, сметката ще се затвори от банката.

🍀 Помагайте, добри хора 🍀

Всеки, който може да помогне Пеньо и семейството му да останат заедно, може да го направи на:

  Мая Манолова: С отпадането на ДДС за дарените храни се цели благотворителността да стане честа практика за хранителния бранш

Paypal: penyo.1979@abv.bg
–––––-
IBAN: BG71UBBS80021063534140
BIC: UBBSBGSF
Банка: ОББ

СМЕТКАТА Е ДАРИТЕЛСКА И НЯМА ТАКСА ПРЕВОД