Социалисти проследяват шуробаджанащината до ръководството на НС

БСП е затрупана със сигнали за шуробаджанащина по места. Това стана ясно на редовна пресконференция на БСП в централата на партията.

В началото Кирил Добрев напомни за тяхната кампания от лятото „Не на страха“, когато депутат от ГЕРБ рекетира и притиска защитен свидетел на прокуратурата и когато са започнали „безобидно с таблички“.

Стотици обаче са сигналите, които са получени в централата на партията, по думите на Добрев. На този етап обаче не бяха разкрити конкретни връзки и имена.

Добрев изрично заяви, че „само споменава“ за връзка между общински съветник от ГЕРБ с общински фирми във Велинград, но: „Ще оставя думата на г-н Цветанов. Той често ходи във Велинград – СПА, релакс. Може покрай тези неща да е наясно. Ако не знае, ще му опресня паметта след няколко дни.“

Според социалистите има примери за участие в бордове на роднини на депутати от парламентарна група. „Проблемът е там, че всичко започва от ръководството на НС и свършва с редови депутати от ГЕРБ“, коментира Добрев.

Кирил Добрев коментира и участията в медиите на народни представители от ГЕРБ, които представят аналогични схеми на тези на БСП. Скандална била тази в Каварна

„Най-голямата перверзия е Брегово. Фонд „Работна заплата“ на общината е колкото месечния доход на семейство Ненкови. Да сравнявате шеф на борд, 28-годишен, с шофьор на катафалка, е меко казано перверзия“, каза още Кирил Добрев, без обаче да уточнява имена и връзки, запазвайки обещаната дума да изчакат едноседмичния ултиматум.

На пресконференцията стана ясно, че от БСП отново ще внесат законопроекта за регламентация на управлението на държавни и общински предприятия с над 50 % държавно или общинско участие.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар