София Лорен: Часовете, които прекарвах в месене, пържене и печене бяха едни от най-щастливите в живота ми

Ресторант, посветен на легендарната италианска актриса София Лорен, ще отвори врати в Хонгконг.

Sophia Loren House е първият ресторант на веригата извън Италия и ще заработи в средата на април в квартал Ванчай в Хонконг в сграда, която е културно-историческо наследство.

Пространството ще бъде посветено на Италия от 60-те и 70-те години на миналия век, епохата на филма на Федерико Фелини La Dolce Vita, както и на върха на филмовата кариера на София Лорен. Ресторантът, както и останалите четири в Италия, е проектиран от италианския архитект Иво Мария Рентаели, който е избрал за украса много произведения на изкуството на тема “София Лорен".

Всеки етаж ще предлага различни предложения за храна - на приземния ще бъде неаполитанската пицария, на първия има италиански ресторант с морски дарове и класически ястия. Третият етаж разполага с ретротематичен дансинг от 70-те години, а на покрива има коктейл-бар, пише "Телеграф".

"Никой режисьор не е успял да ме накара да спазвам диета – а часовете, които прекарвах в кухнята в месене, пържене и печене, бяха едни от най-щастливите в живота ми. Когато ме помолиха да създам верига от ресторанти в моя чест, с радост се съгласих на това прекрасно приключение и съм горда, че съм част от група талантливи неаполитанци, които искат да изнесат истината за нашата кухня в света“, казва актрисата.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар