Софи Маринова ще бъде гост на премиерата на "Таборът се връща от небето"

Софи Маринова ще бъде специален музикален гост за националната премиера на мюзикъла "Таборът се връща от небето". Събитието ще се състои на 19 август от 21.00 часа в прекрасния Летен театър в морската столица

"Таборът се връща от небето" ще бъде представен и на 25 септември в Летен театър - Бургас. Ден по-късно трупата ще се пренесе в зала Канев център в гр. Русе. През есента предстоят турнета в София, Пловдив, Ст. Загора, Плевен, Велико Търново.

Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Продуцент на спектакъла е Владимир Янев.

Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд "Култура".

Освен Софи Маринова в продукцията са поканени да участват и Димитър Туджаров - Шкумбата, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Лилия Илиева, Велин Михайлов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Теодор Христов, Валентин Митев. Танците ще се изпълняват от Ансамбъл „Одесос“ при ОД на МВР – Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!

Предвид последните разпоредби на здравното министерство, местата за спектакъла са ограничени до 50% и вече се продават на касите на театър "Българан", Летен театър и Фестивален и конгресен център.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар