Смешна държава, смешни телевизии, смешна полиция

Държавата е смешна, зоват в национален ефир двама младежи, които се признават за виновни за кражба от апартаменти, които са наели под наем. Нищо ново дотук, ако не отбележим и обстановката, в която се отправят тези висококвалитетни становища по вътрешнополитическите въпроси – не арестът на някое районно полицейско управление, а телевизионни студия.

Загрижени репортери и водещи опитват да разберат и да представят пред зрителите мотивите на двамата нови български герои. Били взели пари от лихвар, нямало как да ги върнат, щяло да стане много лошо. И дотук. Сякаш престъплението може да бъде оправдано, ако извършителите му го представят достатъчно жалостиво пред обществото.

Не, медиите не бива да бъдат съдник. Не бива обаче и да оправдават с действията си извършването на престъпления. Защото с поведението си дават пример за нови кражби и посегателства върху чуждата собственост.

Питаме къде е и полицията, която наскоро получи 100 млн. лв. за увеличения на заплатите? Защо крадците, които признават вината си, не са задържани, а обикалят телевизионните студия? Защо българските граждани трябва да се самоорганизират във фейсбук на уведомителни отряди, след като с данъците си плащат за едни от най-многобройните правоохранителни органи на глава от населението в ЕС?

И ако вземем за пример казаното от крадците за смешната държава – да, смешна е. Смешни са и телевизиите, смешна е и полицията.

Михаил Кръстев, Frognews.bg

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар