Служител в голо СПА разкри как се справят с разгонените клиенти

29-годишен служител в СПА център, където посетителите влизат без дрехи, разкри любопитни подробности за работата си.

Феликс Кюн е мениджър на сауна в Берлин. Той разказва за заниманията си пред „Бизнес Инсайдър“.

Той започнал да работи в СПА центъра през 2014 г., когато бил студент. Сега той ръководи целия сауна отдел. Общо в центъра работят 240 души, а той ръководи 68. Обикновените СПА центрове нямат толкова много работници.

В СПА зоната не са разрешени никакви устройства с камера, тъй като тя е „свободна от текстил“ и хората се притесняват за личното си пространство.

Гостите не ходят голи през цялото време – само в басейна и сауната. В останалата част от центъра трябва да бъдат с халат.

„Трябваха ми няколко седмици, за да свикна с голотата – не с гостите, а с колегите си, защото се преобличахме едни пред други. Но голотата не е голяма работа тук, особено след като в Източна Германия има нудистки плажове. Родителите ми са от там, така че познавам тази култура. Това е просто естествено и ние се приближаваме един към друг като човешки същества“, казва той.

„Приятно е да бъдем с другите без някой да ни съди. За мен това е абсолютно нормално“, добавя той.

„Според правилата ни, гостите трябва да се въздържат от интимност, но понякога хората се опитват да правят секс. Някои влизат, виждат много голи тела и си го мислят.

Когато са там с партньора си и са изпили няколко чаши вино, е много лесно да се окажат близо един до друг. Обикновено това не става в горещата 95 градуса сауна, а повече в парните бани, където температурата е 70 градуса.

За да ги спрем, ги караме да осъзнаят, че са на обществено място, където другите хора могат да се почувстват неловко. И ако не са ОК с това в крайна сметка им казваме да си тръгнат“, споделя той.

Феликс разкрива и тайните на пълноценното изживяване в сауната. „Ако сте нови това, започнете със сауна на 70 градуса, след това преминете на по-гореща. Най-важното е да слушате тялото си и неговите реакции. Ако усетите дискомфорт, напуснете сауната.

Също така пийте вода преди, по време и след процедурата. Случвало ми се е хора да колабират, след като са ползвали сауната. Най-честата причина е, че не са пили достатъчно вода“, обяснява Феликс.

http://pochivka.blitz.bg
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар