КАТ Полиция

Снимката е илюстративна

Стотици шофьори бяха хванати в крачка за нарушения при мащабна полицейска акция в Пловдивска област.

Двама от проверените водачи – един от Пловдив и един от Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на униформени служители, заради което са били задържани, пише Марица.

Други 26 шофьори пък са седнали зад волана мъртвопияни. При тях дрегерът е отчел над 1,2 промила алкохол. 16 души пък са шофирали с по-малко от 1,2 промила.

Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества. 74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни.

Десет от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност ,а 49 от проверените лица са били с нередовни документи. 21 са констатираните нарушения свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка.

Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи.

  Сензационен арест разтърси МВР

Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни криминални престъпления са задържани 23 лица.

Най-голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5 от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най- високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила.

В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3 от водачите, като най- високия отчетен показател е 1.79 промила.

 Само за 36 часа са проверени общо 2633-ма водачи, като са съставени 179 акта за административно нарушение и са написали 201 фиша. Освен това са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи.