Славчо Велков: Ако ЕС види филма на Елена Йончева, може да си поиска парите за мигрантската криза

Става въпрос за съоръжение, което по-скоро благоприятства, а не възпрепятства преминаването на границата. Във филма беше направена аналогия със същото съоръжение на границата между Гърция и Турция, което е два пъти по-евтино. Това каза депутатът от БСП Славчо Велков. BBC и Deutsche Welle проявиха интерес и може Европа, ако види филма, да се замисли дали 160-те млн. евро, които бяха дадени за допълнително за борба с мигрантската криза, са дадени правилно и да си ги поиска, прогнозира червеният депутат, пише aktualno.com

Най-опасният участък е между Капитан Андреево и Лесово, добави Велков, който изброи пропуски – термовизьори, термокамери. Той посочи, че за влизането ни в Шенген може да попречат истории като онзиденшната, когато бяха хванати десетки мигранти в пътнически влак – на Централна гара в София.

За националната сигурност няма гаранционни срокове, подчерта Велков пред Нова телевизия. Ще поеме ли сега някой политическата отговорност, попита той. И разясни какво разбира под „политическа отговорност“ – поправка на пропуските при строежа на оградата, а след това да се направи оценка. Цял вицепремиер каза, че оградата е гордостта на България и я сравни с Великата китайска стена, но оттам минават не китайци, а сирийци, иронизира Велков задочно вицепремиера Валери Симеонов.

Ще има нови бежански потоци – в Сирия продължава войната срещу Сирийските демократични сили, за да няма разделение, в Ирак продължава борбата с „Ислямска държава“. Затова и оградата по границата трябва да е стабилна, е позицията на Велков.

Цветан Цветанов беше сред един от поканените за премиера на филма на Елена Йончева, потвърди Славчо Велков. Припомняме, че по време на премиерата Цветанов размаха папка с предложение за промяна на Конституцията – за да няма давност за разследване на приватизационните сделки в периода 1992-2017 година, като покани лидерът на БСП Корнелия Нинова да го подкрепи с подписа си.

 

 

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар