Силви Вартан слиза от сцената

Силви Вартан е избрала да напусне сцената тази година. Известната френска певица обяснява решението си и обръща поглед назад към една необикновена кариера, която започва през 1961 г. и ще приключи с три последни концерта през ноември.

"Да, взех решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да пресмятам, просто от желание и без да си задавам прекалено много въпроси. Защото дълбоко в себе си не обичам нещата, които свършват, не обичам заминаванията, не обичам нещата, които спират", казва Силви Вартан.

Кариерата на певицата, която е родена в България, започва през далечната през 1961 г.

"Вероятно това се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж порастнах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, тичат след влака - това е рана, която никога няма да зарасне... След това, благодарение на кариерата ми на певица, пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде. Непрекъснато се питах: "Какво следва? Какъв е следващият проект? Всичко се случи със скоростта на светлината, а освен това бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец. Споделих цялата тази лудост с него и открихме всичко заедно. Беше лудост"... Разказва още певицата за напускането на България и влюбването и в Джони Холидей, иконата на френския рок енд рол.

Тони Скоти, съпруг на Силви Вартан от 1984 г., споделя пред Paris Match за решението на съпругата си да се сбогува със сцената. Той е с темперамента на мъдър старец. Тони Скоти може да впечатли публиката, като разкаже за постиженията си в света на киното и музиката. Но, бившият изпълнителен директор на MGM, който описва себе си като "кариерен лекар", разглежда шоубизнеса с критично око, което заблестява, когато се спомене съпругата му. "Природата сама те кара да разбереш, че трябва да забавиш темпото, за да се развиваш", казва Тони, за да обясни сбогуването на Силви Вартан със сцената. "Това е решение, което узряваше в продължение на месеци. През август тя ще навърши 80 години, така че ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които я следват вече шестдесет години. След концертите в Париж през ноември няма други планове".

В интервю за Paris Match певицата, която тази година реши да се оттегли от сцената, е работила в тясно сътрудничество със съпруга си по подготовката на завещанието си. Имуществото ѝ вече е напълно организирано. Силви Вартан се е погрижила за разделянето на наследството си. "Оставих съпруга ми да управлява всичко. Тъй като имаме еднакви идеи по въпроса, му се доверявам", споделя още звездата. Сред вероятните бенефициенти на имуществото ѝ са двете ѝ деца. Давид Холидей, роден през 1966 г. от първия ѝ брак с Джони Холидей, и Дарина, осиновена през 1997 г. в България от певицата и настоящият ѝ съпруг, американският актьор Тони Скоти.

В интервюто си за Paris Match Силви Вартан разказва и за автомобилните катастрофи, които е претърпяла през 1968 и 1970 г., две трагични събития в живота ѝ. При първата си автомобилна катастрофа през 1968 г., певицата губи най-добрата си приятелка, тогава 22-годишната Мерседес Калмел Мендес. "Това беше ужасна травма, макар да нямам точен спомен за нея", казва тя. Две години по-късно Силви Вартан участва в друга катастрофа на заледен път на входа на село Роппе. На път за тържество с Джони Холидей и още трима души автомобилът, управляван от френската рокзвезда, се подхлъзва на завой и пада в канавката. "Минах през предното стъкло и помислих, че съм обезобразена. "Борих се за Давид", казва певицата.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар