Сензационно! Александър Вучич копира Бойко Борисов! Ето какво обеща сръбският премиер…

bojko-borisov-i-aleksandar-vuchich

Сръбският министър-председател Александър Вучич заяви, че загубата на кандидата на неговата управляваща Сръбска прогресивна партия ще означава това, че той ще подаде оставка като глава на правителството, предаде сръбското радио Б-92, цитирано от „Фокус“.

„Няма съмнение, че загубата на президентските избори няма да означава оставката на всички министри или промяна на структурата на партиите, участващи в правителството. Но тя със сигурност ще означава оставката ми“, добави Вучич. Според него изборите, които ще се проведат през пролетта „са въпрос пред Сърбия накъде да поеме“. Според него ако някой от кандидатите от другите партии като Саша Янкович, Вук Йеремич или Войслав Шешель спечелят, „това ще има сериозни бъдещи последствия“.

„Това ще означава, че народът иска промяна на политиката и че смятат, че не се справяме добре. Смятам, че подобно нещо ще е бедствие, но няма да противореча на народната воля“, посочи Вучич. „Докато президентът работи, този който седи на президентския пост, а в интерес на истината настоящият Томислав Николич не е правил никога така, ще мрънка ежедневно. Нуждаем се от някой, който ще работи с правителството. Не искам да участвам в подобно измъчване на страната“, заяви сръбският министър-председател.

  Дойче Веле: Борисов е як като дънер с плитки корени

С изказването си Вучичи последва примера на българския премиер Бойко Борисов, който също преди месеци заяви, че ще подаде оставка, ако управляващата партия ГЕРБ загуби президентските избори.

източник: блиц

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар