Сребърни сърца

Благодарна майка подари сребърни сърчица на две седмокласнички от Разград заради добрата им постъпка.

Мариета Иванова и Синем Исмет се разхождали из центъра на Разград преди близо 2 седмици, когато видели забравен телефон на пейка до джамията „Ибрахим паша“. Апаратът бил скъп, но момичетата не се поблазнили да го приберат за себе си, а потърсили начин да се свържат със собственика му, за да го върнат. В списъка с телефонните номера в апарата открили номера на майката на малката притежателка на телефона. Тъй като апарата нямал минути, обадили се от телефона на Синем и изчакали майката на четвъртокласничката, чийто бил изгубения GSM, да дойде да го вземе. „Жената беше много радостна и благодарна“ – разказа пред Дарик Мариета.

Няколко дни по-късно майката Светлана Колева потърсила двете момичета, за да им се отблагодари – подарила им по едно сребърно сърчице за медальон „Трогната съм! Честността е едно от безценните украшения на човешката душа, затова реших да подаря на момичетата сребърни сърчица. Дано всички сме като тях!“ – заявила тя.

  Съдии от Районен съд–Варна провеждат образователни срещи на правни теми с над 350 ученици

Случката бе оповестена първо на фейсбук страницата на училището, в което учат Мариета и Синем – ОУ“Никола Икономов“, в текста те са наречени „момичета със сребърни сърца“.

Източник: Дарик