Районна прокуратура – Перник е предала на съд И.И. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият И. има сключен брак с Д.И. и две малолетни деца. През продължителен период от време съпругът упражнявал насилие спрямо жената, което я принудило да напусне семейното им жилище и да се премести с децата в друг апартамент на ул. „Кракра“ в гр. Перник.

Пострадалата сезирала районния съд в града, където било образувано гражданско дело по реда на Закона за защита от домашното насилие. С решение от м. декември 2018 г. на И.И. било забранено да приближава Д.И. на разстояние по-малко от 50 метра, както и обитаваното от нея жилище.

На 24.03.2019 г. обвиняемият И. нарушил съдебната заповед, като посетил апартамента на ул. „Кракра“. Мъжът разбил входната му врата и влязъл в имота. Жената била много притеснена, но успяла да излезе и да сигнализира за случилото се на спешен телефон 112. На място незабавно бил изпратен дежурен полицай, който задържал И.И.

  Задържаха под стража бащата, пребил зверски дъщеря си във Варна

Три дни по късно – 27.03.2019 г., обвиняемият отново нарушил заповедта. Той открил съпругата си в магазин, намиращ се на партерен етаж на ул. „Кракра“. Д.И., и я заговорил. Пострадалата, заедно с намиращата се там жена, успели да заключат входната врата на помещението и да сигнализират в полицията. И.И. отново бил задържан и настанен в ареста при ОД на МВР гр. Перник.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.