съдебен-чук

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишна жена, отнемала пари от различни хора, след като ги замайвала с чаша кафе с лексотан.

Крадлата Благовеста Х. действала в Града на шегата от август миналата година до януари на 2016г. За този период успяла да измъкне пари и вещи от поставени в безпомощно състояние хора на обща стойност 661 лева, сочи обвинителният акт.

На 26 август 2015 г. около 12 часа Благовеста отишла на пазара. Видяла Атанас А., който продавал пилета и яйца. Приближила се, представила се за негова клиентка, доволна от закупената стока и му предложила да го почерпи с кафе. След като се съгласил, обвиняемата взела две кафета от близък автомат. В кафето, което дала на продавача, сложила 2 таблетки „Лексотан“. Малко след като изпил напитката, мъжът почувствал замайване. Решил да си тръгва и започнал да прибира стока. Обирджийката „услужливо“ започнала да му помага и използвайки замайването му взела от закачената на колана му чантичка сумата от 300 лева.

  Осъдиха ефективно крадец-рецидивист и за иманярство

На 07 януари т.г.2016г. тя набелязала друга жертва. В района на банка срещнала Райна Х. Заговорила я, казала й, че се познават от болницата и я попитала къде отива. Жената споделила, че отива да си изтегли пенсията. Благовеста я изчакала да си вземе пенсията и да напазарува. Двете жени продължили към градинката на драматичния театър. Там крадлата предложила да я почерпи с кафе по повод именния ден на сина й.

Купила две кафета от разположен в парка кафеавтомат. В напитката, която дала на пострадалата, сложила таблетка „Лексотан“. Жената изпила кафето и започнало да й се замайва и да й става лошо. Възползвайки се от това състояние, обвиняемата измъкнала от кутрето на дясната й ръка златен пръстен и взела пенсията 280 лв. от чантата, като оставила жената на пейката в парка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

Източник: 24 часа