Съдят крадец, свил чанта с 45 000 лв от ръцете на виетнамец

Пари

Районна прокуратура-Димитровград привлече като обвиняем извършител на кражба на 45 000 лева от виетнамски гражданин, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Районна прокуратура-Димитровград привлече като обвиняем Любчо М. за това, че при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с друго лице, е отнел чужди движими вещи без съгласието на собственика и с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата е в големи размери – престъпление по чл. 196 ал.1 т. 2 във връзка с чл. 195 ал.2 във връзка с чл. 194 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 25 септември 2016 г. в гр. Димитровград, на „Неделен пазар“, е била извършена кражба на чанта със сумата от 45 000 лева, собственост на виетнамски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ в България. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установени две лица, съпричастни към случая – обв. Любчо М. и негов съучастник, който се издирва от полицията.

  ОДМВР-Варна съветва как да се предпазим от кражби по време на празниците

На 1 октомври 2016 г. по искане на Районна прокуратура-Димитровград съдът е взел спрямо обв. Любчо М. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е бил осъждан преди. Продължава събирането на доказателства по делото.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар