Съд

Състав на Софийския градски съд (СГС) назначи съдебно-психиатрична и психологична експертиза на подсъдимия магистрат от Районен съд (РС) Раднево Евелин Драганов. Той отговаря пред Софийския градски съд за закана за убийство.

Експертите ще трябва да отговорят дали той страда от някакво заболяване и ако да – какво е то. Вещите лица ще установяват и дали той е могъл да възприема фактите и обстоятелствата, имащи значение за предмета на делото. Те ще изследват личността му и как психологическото му състояние рефлектира върху самоконтрола.

Припомняме, че съдия Евелин Драганов се предаде на съд заради закана за убийство на служител от Районния съд в Раднево – съдебния деловодител Йовка Митева.

Отношението на магистрата към повечето служители в съда било особено строго, понякога грубо и безцеремонно, посочва обвинението. През 2013 година Митева изпълнявала задълженията си в сградата на съда. В проведен разговор по телефона Драганов, наред с отправените обиди, я заплашил и с убийство.

  Снимай батките, прати запис, за да ги хванат

Очакваше се днес да има пледоарии по делото, въпреки че страните нямаха нови искания. Съдът прецени, че е необходимо да назначи въпросната експертиза.