жици - ток

Районна прокуратура Елхово повдигна обвинение, задържа за срок до 72ч. и внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Митко П., Симеон С. и Мишо М. за това, че на 20.11.2018г. в с.Кирилово, Общ.Елхово обл. Ямбол от частен имот, намиращ се на ул.„Г.Димитров“, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи – 100 метра ел.проводник за генератор на стойност 6000 лв. от владението на собственика – търговско дружество,  без съгласието на управляващия и представляващ го управител, с намерение противозаконно да го присвоят, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1 т.1 вр. с чл.194 ал.1 вр. с чл.20 ал.2 вр. с чл.29 ал.1 б.„а“ и б.„б“ от НК.

Разследването по делото се провежда от разследващ полицай  при РУ МВР Елхово.

Според наблюдаващия прокурор, налице е реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление, което се предпоставя от сериозно обремененото им съдебно минало.

  Осъдиха двама за кражба от петролна база във Варна

Съдът прие аргументите на Прокуратурата и в късните часове на 27.12.2018г. определи постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ и за тримата обвиняеми.

Определението на Районен съд Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.