Роксана обяви, че се кандидатира за депутат

Фолкпевицата Роксана обяви, че влиза в политиката. Тя се кандидатира за депутат от партията на Радостин Василев "МЕЧ".

Чалга звездата ще води две листи - в Пазарджик и в Монтана. Антоанета Линкова, както е истинското име на Роксана, е от ромски произход. Псевдонимът й е даден от Слави Трифонов, който слага начало на професионалната й кариера след негово риалити.

"Аз съм българка с етнически произход. Това не ме прави по-малко българка от никой. Тук съм, защото интеграцията, за която се говори от 30 години трябва да проработи", заяви кандидат-депутатът.

Певицата подчерта, че иска да "вдъхне вяра на ромския етнос, да ги накара да работят и да се променят".

"Искам да им кажа, че те могат да бъдат нещо друго, освен чистачи по улицата. Че децата им могат да се развиват в нашата държава, която ние обожаваме. Да им кажа, че ние не струваме 50 лева и 3 кебапчета", обясни Роксана желанието си за влизане в политиката.

И добави, че не го прави за пари или слава, защото има стабилна кариера. А лидерът на "МЕЧ" Радостин Василев заяви, че Роксана има кауза.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар

Георги З.
Това не е нормално..Всеки гражданин на България вижда че единствено,,ГОЛЕМИТЕ ПАРИ"в България са в ПОЛИТИЦИТЕ и да гледа да се докопа до тях,та с каквито и да е поводи.Не му прави ЧЕСТ на Радостин Василев от МЕЧ да използва ромската общност и Чалга за да събере нужните му 4% за място в парламента.Не и прави чест на Роксана да ламти за власт и пари при положение че няма представа какво ще прави в този Парламент (гледах интервюта в Ютуб) . Единствено видях че Роксана прилага стария Ромски Трик да се разплаква на публични места и да буди състрадание за да заблуди аудиторията че е искрена и събуди съжаление в тълпата.(Припомнете си първата и изява пред публика в Мюзик Айдъл когато парадираше с смъртта на майка си заедно с брат си).В момента и без нея е голям Ромски цирк в Народното събрание. ..а, може би и Азис да се кандидатира за президент ще е най добре..