Робърт де Ниро сравни новия си зъл герой с Тръмп

Робърт де Ниро не можа да се сдържи да не се пошегува с Доналд Тръмп в Кан, като заяви, че героят му в новия филм въплъщава същото "зло" като бившия президент.

Легендарният 79-годишен актьор играе заедно с Леонардо ди Каприо в епичния филм на Мартин Скорсезе "Убийците на цветна луна", чиято премиера бе посрещната с възторжени отзиви на филмовия фестивал в Кан в събота.

Той играе реално съществуващ високопоставен служител в американско село през 20-те години на миналия век - Уилям Хейл, който изгражда доверие с местните индианци от племето осейдж, а след това организира десетки убийства, за да открадне богатата им на петрол земя.

"Не разбирам много неща за него - защо ги предава", признава Де Ниро пред репортери в Кан. "Но след убийството на Джордж Флойд станахме много по-наясно със системния расизъм", каза той, визирайки убийството на полицай, което предизвика протестите "Животът на чернокожите има значение", съобщава АФП.

"Това е баналността на злото, това е нещото, от което трябва да се пазим. Всички знаем за кого ще говоря - няма да кажа името му", продължи Де Ниро.

Но няколко минути по-късно дългогодишният противник на Тръмп не можа да се сдържи. "Това е като с Тръмп - трябваше да го кажа", каза той под смеха на репортерите. "Има хора, които смятат, че той би могъл да свърши добра работа. Представете си колко безумно е това."

Ди Каприо получи особени похвали за изпълнението си на слабохарактерен мъж, разкъсван между любовта си към съпругата си индианка осейдж и зловещия заговор, в който се забърква.

„Любов, доверие и предателство"

Звездата нарече три и половина часовия филм "равносметка за нашето минало" и не спираше да хвали Скорсезе, като каза: "Той е способен да разкрие човечността дори на най-извратените герои, които можете да си представите.

"Упоритостта и страстта на Марти да казва истината, независимо колко е грозна... е майсторска". Скорсезе заяви, че филмът, който трябва да излезе на екран през октомври, не е за това "кой го е направил, а кой не го е направил".

Адаптирайки бестселъра, който не е художествена литература, той решава да се съсредоточи по-малко върху криминалното разследване, помогнало за създаването на ФБР, а предпочита да се фокусира върху централната, отровна любовна връзка между героя на Ди Каприо и неговата съпруга, изиграна от Лили Гладстон.

"Това беше шаблон за тази трагедия на любовта, доверието и предателството на коренното население", казва Скорсезе. Запитан за това, че на 80-годишна възраст все още поема такива рискове в киното, Скорсезе предизвика смеха на публиката с думите: "Какво друго ще правя?"

Де Ниро заяви, че светът е видял достатъчно филми, в които "добрият човек отива на юг или в страната на индианците и спасява положението. Това е много по-важно." 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар