IMG_0069
България ще бъде представена в Държавната дума на Русия като целогодишна туристическа дестинация от ресорния министър Николина Ангелкова. Страната ни е единствената от региона, получила покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание.

Конфликтът между Русия и Турция ще ни доведе и повече немски туристи

Изслушването ще се състои в рамките на работно посещение на българския министър в Москва, а целта му е да се набележат мерки за увеличаване на броя руски туристи към нови и перспективни туристически направления, сред които и България.

Акцентът в представянето на страната ни ще бъде потенциалът й като привлекателно за руските туристи направление за морска ваканция и възможностите за разнообразни специализирани услуги в сектора ни.

По време на визитата си Ангелова ще участва и в кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма.

България ще облекчи още визовия режим за руските туристи

Страната ни е една от малкото държави, които ще имат тази възможност и единствената от региона, получила покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание, съобщават от Министерството на туризма.

Целта на изслушването е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия и Доминиканската република.

Източник Дарик

Снимка Спътник бг