Съд Прокуратура

34-годишният Десислав Г. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за хулиганство на пътя. Той ще отговаря за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, преследвал и умишлено блъснал друг автомобил при управление на МПС – престъпление по член 325, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК.

На 25 юли 2018 г. подсъдимият управлявал автомобила си „БМВ“ около 20,30 часа на централен варненски булевард. Движещият се пред него автомобил „Форд фиеста“ подал сигнал и преминал в лявата лента, тъй като в дясното платно се намирал спрял таксиметров автомобил.

Разгневен от маневрата, Десислав започнал да свири с клаксон, изпреварил форда и му препречил пътя. Колата спряла. Подсъдимият отишъл до водача на колата, започнал да му крещи, да го псува и го приканил да слезе, за да се саморазправя. Водачът на форда не се поддал и потеглил. Десислав обаче го напсувал отново и продължил да преследва колата, като управлявал агресивно и опасно.

  Съдът в Пловдив гледа мярката на нападателите на журналистите от Нова ТВ

На червен сигнал на светофара преследваният „Форд фиеста“ спрял. Мъжът в БМВ-то отново отишъл да се разправя. Когато светнал зелен сигнал, фордът потеглил, но бил принуден да спре на пешеходната пътека заради преминаващи пешеходци. Десислав Г. догонил колата. Първоначално спрял зад нея, след това дал назад, за да се засили, и блъснал умишлено колата на свидетеля по делото. Отишъл при водача и му заявил, че вече ще се наложи да слезе от колата заради ПТП-то. След това подсъдимият се качил в автомобила си и избягал.

Бил издирен по регистрационния номер и призован да се върне от дошлия полицейски екип на мястото на пътния инцидент. Установено било, че е управлявал без контролен талон. Съставен му бил акт за това, че е напуснал местопроизшествието. Справка показала, че 34-годишният мъж е освобождаван два пъти от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Предстои делото срещу Десислав Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 3 години лишаване от свобода и да бъде лишен от право да управлява МПС.

  Мъж от Монтана съжалил и се почувствал виновен, че разбил носа и лицето на жена, закачила колата му