Волейболистите на Пуерто Рико отстъпиха на олимпийския шампион Бразилия с 0:3 гейма на старта на олимпийската квалификация във Варна, като въпреки загубата успяха доста да поизпотят „селесао“ за крайната победа в зала „Конгресна“. След като се опънаха на бразилците, от отбора на Пуерто Рико се заканиха за още-по-добър втори мач срещу България утре.

Треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети заяви, че тимът му играе много по-добре в сравнение с миналата година и очаква още по-силен втори мач.

„Играем много по-добре в сравнение с миналата година, когато се срещнахме с България. Това е така, защото имахме много състезания в този състав през този сезон и с всеки изминал ден все повече се обиграваме. Смятам, че утре е направим още по-добър мач и ще се борим за победа срещу България, независимо, че са домакини“.

Капитанът и звезда на Пуерто Рико Морис Торес, който завърши с 11 точки срещу Бразилия, заяви: „Спомням си много добре миналата година, когато изгубихме от България, тук във Варна. Имате невероятна публика, която дава страхотна подкрепа на вашите национали. Но ние днес направихме силен мач, а утре ще дадем всичко от себе си за първа победа в турнира“.

sportal.bg