Провал за ГЕРБ в Аспарухово, Павлова позорно се изниза (ВИДЕО)

Лиляна Павлова

Вчера се проведе срещата на Лиляна Павлова с гражданите на район Аспарухово

Вчера се проведе така наречената среща между жителите на район Аспарухово и политическа партия ГЕРБ – в лицето на Лиляна Павлова и кандидатите ѝ за депутати. Голяма част от присъстващите на срещата бяха или членове, или симпатизанти на ГЕРБ, но все пак имаше и хора, които бяха дошли да се оплачат от бездействието на районния кмет, както и от това, че не са усетили никаква промяна през всичките години управление на ГЕРБ.

Там всъщност бе големият провал на Павлова

Тя дойде не за да слуша проблемите на хората, а с нагласата, че е някаква свръхрядка звезда, която е проявила огромна снизходителност към простолюдието, като е благоволила да слезе от депутатския си пиедестал, за да се покаже в цялата си прелест на обикновените хора.

Това разочарова страшно много гражданите. Голяма част от тях си тръгнаха обидени от отношението на депутата, управлявал мандат след мандат държавата.

Известността и държавната служба вероятно е изтрила реалните представи на кандидат-депутатката и ги е заменила с други, измислени такива. Павлова е забравила някъде в далечната 2009 година, че когато обикаляш и се срещаш с народа, ти просиш гласа на всеки един гражданин. Молиш за всеки един глас. И правиш всичко възможно, за да го получиш – изслушваш хората, записваш си проблемите им. Слушаш недоволните от управлението ти или от управлението на колегите ти, за да можеш да разбереш къде грешиш, къде е сгрешила партията ти. И в края на краищата – за да разбереш как да се поправиш.

  Цачева в Китай: Пекин и София могат да си сътрудничат в различни сфери

Гарван Гарваново око не вади, дори когато другият гарван е лош гарван

Павлова знаеше, че Аспарухово е недоволно от управлението на нейната съпартийка – кметицата Калина Белмезова. Лиляна Павлова бе предварително информирана, че гражданите на района правят подписка за оставката на Белмезова. Ето защо тя заяви в самото начало, че няма да отговаря на въпроси, свързани с местната власт и с районния кмет.

Вместо да чуе народа и да обсъдят на високо ниво в ПП ГЕРБ поведението и „постиженията“ на съпартийката си, Павлова прояви женска солидарност към Калина Белмезова. Тя опъна чадър над нея. Този чадър обаче показа колко далече се намира ГЕРБ от народа. Този чадър показа огромната бездна между чиновника, опитал държавна службица, и обикновения човек.

Мартин Златев изкара извън нерви Лиляна Павлова

Въпреки предупреждението на ярката звезда на ГЕРБ Павлова, Мартин Златев си позволи да изкоментира своето разочарование от Калина Белмезова. Той подходи джентълменски. Честити на Белмезова рождения ден, а негов помощник ѝ поднесе букет с цветя. Павлова си призна, че организацията на ПП ГЕРБ е лоша и от партията не са се сетили за рождения ден на съпартийката им.

  Лиляна Павлова уволни шефа на НДК Мирослав Боршош

Веднага след това обаче Мартин Златев се обърна към Павлова, като ѝ зададе следния въпрос (перифразирам). Тъй като Белмезова бе предложение на ГЕРБ за районен кмет на Аспарухово, дали новите предложения на ГЕРБ за депутатски места в Парламента също си позволяват да не си плащат местните данъци.

Златев извади документи, въз основа на които заяви, че Калина Белмезова не си е плащала данъците години наред, като ги е платила едва след натиск от страна на кмета на Варна Иван Портних, и то в края на декември-началото на януари тази година.

Тези действия на Златев изкараха извън нерви Лиляна Павлова. Тя се опита първо галантно, а после директно да го изгони от залата, и след като не можа, прекрати срещата. Дори си позволи да нарече действията на Златев „лична вендета“ спрямо Белмезова. Това бяха отчаяни и неуспешни политически опити за бягство от лоша ситуация. Минути след това Павлова отпраши надалече. Тя не пожела да разговаря с гражданите и избяга от избирателите си.

  Във Варненския квартал Аспарухово си направиха кръгово от сняг

Онова, което бившата министърка не искаше да вижда, бяха грижливо подредените страници с нарушенията на кмета на район „Аспарухово“ Калина Белмезова. Павлова не искаше да погледне истината. Не ѝ се занимаваше с проблемите на хората. Искаше просто да си изприказва наизустените речи и да получи гласовете им. Личеше си неудобството ѝ да бъде сред обикновени хора, виждаше се нетърпението ѝ да седне отново на министерския стол. Така политика не се прави. Освен ако не си си подсигурил някак нужните гласове и обикалянето ти по срещи с гражданите не е само проформа, имитиране на политическа дейност.

Дори ГЕРБ да приема за нормално да има за член Калина Белмезова, жителите на район Аспарухово не приемат за нормално да ги управлява такъв човек. Оставката ѝ е въпрос на време и гражданите ще я получат.

sp_r

golemanov_kare

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар