Фермерски-пазар
Тази събота, 18 май 2019 г., ще има Пролетен Фермерски пазар на открито, на паркинга на Varna Mall от 11:00 до 18:00 часа. Ще участват над 40 фермери и производители не само от региона, но и от други краища на страната.

Специалният гостуващ щанд на предстоящия пазар, е на Ароматна бутикова биоферма Павлови, от с. Драгомир, Пловдивска област. Създадена е през 2003 г. на 30 дка площ, на които отглеждат почти пълна гама култивирани и диворастящи билки за подправки и чайове. Фермата ще предложи пълната гама от чайове, сезонни сушени и пресни билки и подправки, ръчно изработени възглавнички от американ и зебло за ароматерапия с билки, както и други продукти.

За всички любители на чистата, екологично отгледана с любов и в хармония с природата, сезонна храна и продукти, ще имаме над 40 щанда с богат избор. Пълна гама млечни продукти – краве, козе, овчи и биволски, сирена и кашкавали по стари родопски рецепти, или италиански специалитети, както и пречистено масло, гхи, сметана и други. Ще има различни сушени меса и деликатеси, телешки и агнешки специалитети от биологично отгледани пасищни животни, както и био яйца от пасищни кокошки.

  Пролетен фермерски пазар привлече хиляди столичани (СНИМКИ)

Редовните ни участници в пазара, които отглеждат зеленчуци, ще предложат различни зеленолистни, между които и по-нестандартната японска салата мизуно, различни видове кейл, Валериана /салата Корн/, бели и зелени аспержи, малки бели репички, морковчета. А за всички, които сами отглеждат храната си, ще има разсади и семена на стари, български сортове.

Ще ви опияним с ново малиново вино, тазгодишна реколта, както и с много видове домашни и био вина, от собствени лозови масиви, спечелили различни престижни награди за качество. Имаме и чист, натурален мед и много пчелни продукти, голям избор на сладка от отгледани натурално плодове, както и безкраен избор на закуски, печива, сладкиши, соленки, здравословни сандвичи и веган и сурови десерти; чист шарлан, прясна Занаятчийска паста и горчица и песто.

Има ли все още някой, който не е опитвал хляб с квас?! Тази събота е моментът да го направите. Попитайте производителите за ползите за здравето, които имат квасените печива.

За всички, които обръщат внимание не само на това, с което се хранят, но и на това, което слагат на кожата си – ще имате огромен избор от чиста, натурална козметика за лице и тяло – кремове, мусове, сапуни, почистващи води и лосиони, слънцезащитни кремове, шампоани и студено-пресовани и етерични масла за лице и тяло.

  Фермерски пазар Варна ще работи при специални мерки

Ако ви се струва трудно да разгледате и напазарите с малки деца – не се притеснявайте. Актьорите от Куклен театър Варна ще се погрижат за най-малките посетители, които можете да зарадвате и с натурален шоколад и фермерски сладолед от мляко с истински плодови добавки