Прокуратура

Организирана престъпна група от активисти на ВМРО в Пловдивско разследва  прокуратурата след акцията в регионалната Басейнова дирекция, предаде Марица. Обвиненията са за злоупотреби и корупция, а разплитането на схемата продължава.

В ареста вече са областният лидер на „войводите“ Стефан Послийски, който е втори мандат общински съветник в Пловдив, и общинският съветник от Община Марица Георги Какалов.  Двамата са задържани рано сутринта в петък.

Какалов е бил прибран в 6,45 часа, като заедно с него е отведена и съпругата му, за която има данни, че е съучастник в аферите на мъжа й.  В същия час е била  повторно задържана за 72 часа с прокурорско постановление директорката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, с чието задържане започнаха проблемите за местните активисти на партията на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Кънева е семейно обвързана с ВМРО, тъй като съпругът й д-р Фарид Джамал Абдо е общински съветник от групата на „войводите“ в Община „Марица“, в която е и Какалов. Установилият се отдавна в България сириец има къща във Войводиново, а практиката му като джипи включва села край Пловдив.

  Чешкият президент отправи тежки обвинения срещу посланика на САЩ в Прага

Много е вероятно да има още задържани функционери на ВМРО заради разследването на аферите в Басейнова дирекция-Пловдив. В навечерието на днешното посещение на премиера Бойко Борисов под тепетата от организацията на „войводите“ се пошегуваха в социалните мрежи, че не могат да по посрещнат, защото хората са им по арестите. В нета обаче вече върви и шегата, че ВМРО си има организирана престъпна чета в Пловдивско.