Александър Маринов

Отчетът на Росен Плевнелиев прехвърли границата на приличието с един крайно самохвален тон. За такива неща говори историята. Имам принципни несъгласия с някои негови тези. Това каза Александър Маринов по БНТ, цитиран от КРОСС.

Като тон, беше по-обран президентът. Нашите интереси не съвпадат механично с тези на другите страни членки. Кой избира курсът? Какви сме ние? Не виждам реална заплаха от смяна на курса. Това е изкуствено нагнетяване на страхове.

От 2013 г. Плевнелиев се държеше като партиен политик. Той завършва мандата си с прецедентно ниска подкрепа, защото много хора му се присмиват. Основните щети Плевнелиев си ги нанесе сам. Президентът намекна, че може да има срив заради интегритета на служебното правителство. На основата на какво се правят такива спекулации?! Дивашка е идеята на ГЕРБ да даде на президента да прави райониране.

Хубаво е това за създаването на библиотека, но други са критериите за оценка на президента. Никой от президентите нямаше силно влияние след мандата си. Но имаха различно влияние. Радев ще има по-тежък мандат. И не само заради Русия, а и заради съюзите, в които участваме -НАТО и ЕС .

  Сценаристите на Слави Трифонов изтрещяха