Прецакаха Стоянка Мутафова за „Гинес“

r-1024-768-stoianka-mutafovaСтоянка Мутафова се оказа прецакана за рекордите на „Гинес“! Въпреки че е най-възрастната играеща в света актриса и уверенията на всички, че ще бъде записана като рекордьорка, името на Мутафова няма да фигурира в престижната класация.

Причината за това е, че няма кой да плати таксата за вписване от 6500 паунда, което в български пари е 15 000 лева, твърди „България Днес“.

„Не държа да съм в „Гинес“. Нямам 15 000 лева излишни. След като ни обраха с дъщеря ми Муки, не разполагам с излишни средства. Изкарвам това, с което живея, и такова световно признание не ми е нужно“, обясни 95-годишната актриса нежеланието си да прави каквото и да било, за да влезе в „Гинес“.

По регламент единият начин, за да се получи сертификат за участие, е да се плати сумата от 6500 паунда. След това официални представители на компанията идват у нас и в случая на Мутафова присъстват не само на представленията й, но правят и дълги интервюта с нея. Другият начин да стане носител на престижното отличие актрисата е да отговаря на строги правила, касаещи и физиката й, които Мутафова, предвид напредналата си възраст, няма да може да изпълни.

Официално представители на книгата „Гинес“ не са идвали в България. Предложението за вписването на „Г-жа Стихийно бедствие“ бе внесено от Българския културен институт в Лондон с подкрепата на бившия министър на културата Вежди Рашидов през ноември месец миналата година. Представители на „Гинес“ все пак гледаха гениалната ни комичка в спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие“ на едно от турнетата й извън страната. Хората бяха поканени да присъстват неофициално на събитието и от присъствието им не произтече нищо.

„Честно казано, никога не съм се чувствала непризната в родината си. Хората ми се радват и това ме крепи. „Гинес“ не ме интересува“, споделя с усмивка единствената в света играеща актриса на 95 години – Стоянка Мутафова. Официално вписаният като най-възрастен актьор в книгата „Гинес“ бе Раду Белиган, но той почина през юли миналата година, пише novini.bg

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар