„Преспанските камбани“ от Димитър Талев с премиера и в Русе на 6 юни в Канев център

„Преспанските камбани” по Димитър Талев на ДТ „Йордан Йовков“ ще има своята премиера и в Русе. Събитието ще се състои на 6 юни от 19.00 часа в зала Канев център Русенски университет. Режисьор на постановката е Стефан Спасов, сценографията на Димитър Митев, звукова среда и мултимедия Красимир Янев.

Билети с цени от 8.00, 10.00, 12.00, 15.00 лв. се продават САМО на билетната каса на Канев център от 10.00 до 14.00 и от 16.00 до 18.00 часа. Телефона за информация е 082/888-636. 

С участието на: Мария Гинкова, Валентин Андреев – Рафе, Димитър Петров, Мария Генова, Пламен Маринов, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Татяна Христова, Мила Боянова, Красимир Демиров.
Атрактивен, въздействащ, съвременен театрален прочит на българска класика.
Спектакъл по едноименната, втора след „Железният светилник”, творба от великата тетралогия на Димитър Талев.

Една история, в която борбата за национално освобождение е главно действащо лице.
История за огъня, горял някога в сърцето на българина…
История от времето на българското възраждане, когато един идеал е бил по-голям от живота…

От екипа на „Зорба гъркът” и „Гераците”.

Преди да стане исторически факт пробуждането на българския дух е минало през живота и съдбата на отделни българи, пораснали преди другите и поели на плещите си тежестта на тази отговорност. Посветеността им на кауза, която променя историята, е изисквала от тях огромни лични жертви… Иначе как за един 30 – 40 годишен съзнателен човешки живот се нарушава мрачният и тъмен петвековен ход на историята… ако не с кръв, която да покаже на Великите сили, че един народ е все още тук…

 

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар