Богомил Николов Активни потребители

Председателят на Асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов категорично заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“, че „Топлофикация София“ не изпълнява коректно задълженията си, пише КРОСС.

Според него, не е нормално да бъде спряна водата, а да има възможност за таксуване.

„Продължавам да се чудя дали това е шега. На мен това ми прилича все едно, вие да започвате новините със съвет към хората „сега си спрете звука, понеже мога да ви излъжа или нещо ще направя, което не е за вас“, коментира Николов.

„Мисля, че не е сериозно това и не е отговорно. Хем спираш услугата, хем тя може да ти се таксува. Това е необяснимо и не може да бъде прехвърлено в полето на потребителите. Доколкото разбирам от публикациите, самите абонатни станции няма да бъдат изключени в периода от 11 дни. Това е изцяло бягство от собствената отговорност. Мисля, че е крайно време да престанем да робуваме на монопола, на силата. И да си поискаме от регулаторите това, за което са създадени – да ни защитават от монопола“, каза председателят на Асоциация „Активни потребители“.

  Манолова: "Топлофикация" се ползва от държавен и политически чадър

„Топлофикация си спестява усилието да спре абонатните станции, защото топлофикация е монополисти. И това е така, защото не се упражнява стриктен контрол върху тази дейност“, заяви още Богомил Николов пред БНТ.