кърлежи-пръск.

Отново няма кой да помисли за квартал Галата, кметът на район „Аспарухово“ Калина Белмезова не е уредила да се извърши пръскане в собствения ѝ квартал

От началото на април започва пролетната дезакаризация на терени с обществено значение на територията на община Варна, съобщи д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“.

В парковете обработките ще се извършват в ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба, и при подходящи климатични условия /температура, влажност, вятър, валежи/. Дворовете на учебните заведения ще се третират в последните два дни на ученическата ваканция, за което директорите ще бъдат уведомени предварително. Дворовете на детските заведения ще бъдат обработвани след предварително уведомление на директор или друго отговорно лице.

Използваните биоциди при обработките са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели, каза още д-р Тончева.

Графикът за обработки е следният:
– Морска градина – 03, 04 и 05.04.2017г.
– Зоопарк – 05.04.2017г.
– Летен театър – 03.04.2017г.
– Аспарухово парк – 06.04.2017г.
– Младост парк – 07.04.2017г.
– Владиславово парк – 10.04.2016 г.
– Дворове на учебните заведения в гр. Варна – 11, 12 и 13.04.2017г.
– Дворове на детските заведения в гр. Варна – 18.04-05.05.2017 г.

  Обработват Владиславово против кърлежи

Както става ясно от съобщението, в квартал Галата няма да бъде пръскано против кърлежи. Очевидно кметът на район „Аспарухово“ отново не е успяла да се погрижи за собствения си квартал.

Кърлежи

Преди седмица СПЪТНИК пусна запитване до район „Аспарухово“ с въпроса кога ще се извърши третирането против кърлежи на негова територия. До момента отговор от там не е постъпил. Имайки предвид скоростта, с която работи администрацията, може би отговор ще пристигне, когато пръскането приключи, ако въобще такова се осъществи.