„Колко добре ще играе отборът зависи от комбинация от фактори – как ще се представим ние и колко силно ще играят съперниците ни“, заяви Пранди. Италианският специалист изказа благодарности на родната волейболна централа за подкрепата, както и на играчите, които по думите му „са се вложили максимално в тренировъчния процес“. „Уверен съм, че в периода на подготовка през тези четири седмици създадохме отбор и се вдигна качеството на нашата игра“, продължи Пранди, цитиран от sportal.bg

Той коментира, че всички 14 играчи за турнира във Варна са в добро физическо състояние и може да разчита на тях. Наставникът призна, че отборът разчита много и на подкрепата на публиката във Варна и тя може да е предимство за тима. “Крайната цел е спечелването на първото място на турнира, но за да стане това за нас в момента главната цел е да спечелим първия си мач с Египет”, поясни специалистът.

Треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети коментира, че отборът му пристига във Варна от участие в Панамериканските игри. “Нашата цел е да се развиваме и да създадем истинска волейболна култура сред националите на Пуерто Рико”, каза още той. Според него със своята история Бразилия е фаворит в групата, но не трябва да се забравя, че България е домакин и е интересно как домакинът ще се справи на свой терен.

“Всички четири отбора в групата имат своите олимпийски мечти”, заяви треньорът на Египет Гидо Вермюлен. „Ние също имаме амбиции, дойдохме с променен състав, а нашата задача е да све на ниво във всеки мач“, коментира още специалистът. По думите му отборът на Египет е млад състав, който е дошъл тук да трупа опит, а основната им цел е олимпийската квалификация на африканския континент.

“Утре започва най-важното състезание за нас през тази година”, каза треньорът на Бразилия Ренан дал Зото. Според него както Бразилия, така и останалите отбори в групата са се подготвили по най-добрия начин за турнира. „За всеки състезател и човек от щаба е мечта да участва на Олимпийски игри, затова сме тук и това е основната ни цел“, каза още наставникът. Според него във такъв кратък формат от три срещи в три поредни дни всичко може да се случи.

„Убеден съм, че ще се получи силен и интересен турнир, всички участници са подготвени добре и ще дадат всичко от себе си“, каза още треньорът на Бразилия. Той допълни, че очаква истински битки във Варна и според него в групата няма изявен фаворит.

Срещите от Олимпийската квалификация група А във Варна започват утре в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. В първата среща за деня от 17.00 часа играят Бразилия и Пуерто Рико, а от 20.30 часа България ще се изправи срещу тима на Египет.

Билетите са в продажба на касите на Двореца на културата и спорта и билетен център „Българан“