Системата на МВР е свързана с всички офиси на Изипей в страната

Шофьорите у нас вече могат да избират къде да платят глобите си, вместо да се редят на опашката в КАТ. Системата на МВР вече е свързана с над 2400 офиса на Изипей в цялата страна, както и с електронната система за онлайн плащания ePay.bg. Така бе осигурена възможността за онлайн плащания на глобите към КАТ, която МВР обяви в края на август.

Нововъведението улеснява плащането на глобите, тъй като шофьорите могат да избират къде да платят, вместо да се редят на опашката в КАТ. Услугата ще спести както време, така и средства, заради ниските тарифи за превод през системите на двете дружества.

Във всеки офис на Изипей касиерът може да провери задълженията само по номера на шофьорската книжка и ЕГН-то на шофьора, като има възможност да избере и кои точно задължения да се платят. Трансферът се отразява веднага в системата на КАТ.

  Трябва ли възрастните хора да карат автомобили

През ePay.bg плащането е възможно чрез въвеждане на данните от получения фиш, като вариантите са два. Шофьорът може да плати през профила си, ако е регистриран потребител, а ако не е – плащането става от директната форма с карта Visa или MasterCard.