В дискусия, посветена на фашизма и терора в радио „Варна“ участва вчера БРСП. Александър Йорданов изнесе силно слово, чиято тема бе усложнената обстановка между Русия и Близкия Изток.

Според учредителя на сдружението, може би тук е мястото да споменем за ролята на историците, които трябва да разясняват на обществото вредите и опасностите. Разбира се, не трябва да забравяме и медиите, които така услужливо популяризират и отразяват всяка една сбирка на неонацистките организации.

БРСП Варна

БРСП Варна

Целта на БРСП е организиране на редица мероприятия между двата братски народа, за да се подобрят отношенията между България и Русия. На срещата присъстваха Генадий Атанасов- председател на сдружението, както и негови членове.

Събитието се проведе под наслов „Силата на човешкия дух срещу фашизма и терора“. Повод за провеждането му е 72-рата годишнина от свалянето на блокадата от Ленинград и Международния възпоменателен ден на Холокоста. Организатори бяха Дискусионен клуб „Бъдеще“, Български антифашистки съюз, Международната асоциация на жителите на блокадния Ленинград и НД „Русофили“-Варна.

  Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд управителка на фирма за избягване установяването и плащането на данъчни задължения за близо 500 000 лева

Почетни гости на събитието бяха доц. Валентин Вацев, Чавдар Борачев, както и руският консул в България. Организатор и водещ на събитието бе Албена Шавел.

https://www.youtube.com/watch?v=pw8TNnTMwJk