Китай--Севлиево-партн.

Кметовете на Община Севлиево и на район Нанхай в Китай вече водят кореспонденция за сближаване на отношенията между двата града. Кметът д-р Иван Иванов има покана да гостува със своя делегация в китайския район, в който живеят над 2,5 млн. жители.

Градът е с една от най-древните култури. Смята се за родно място на южните китайски бойни изкуства, на танца на Дракона и на Лъва и на драконовите лодки. Район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, се намира в сърцевината на триъгълника на реката Джудзян, на изток граничи с мегаполиса Гуанджоу, на юг – с Хонконг и Макао. Цялата площ на Нанхай е 1073,82 кв. км.

През 2015 г. Нанхай е реализирал 223,6 млрд. юана брутен вътрешен продукт (БВП) и преки чуждестранни инвестиции в размер на 862 млн. долара. Пред последните две години район Нанхай е на второ място в класацията на стоте най-развити градове в Китайската народна република.

„Побратимяването с икономическия гигант Нанхай е от изключителна важност за Община Севлиево, която, независимо от мащабите си, се оказа предпочетен партньор за преговори от страна на китайските партньори“, коментира кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

  Спад на икономиката в Китай

Той беше категоричен, че постигането на подобно партньорство ще даде мощен тласък на икономиката и ще доведе до ефективно сътрудничество в сферата на образованието, културата и туризма.

Община Севлиево изказва благодарност за съдействието на Петко Хинов който всеотдайно помага за осъществяване на побратимяването между Севлиево и Нанхай.

Източник: DarikNews.bg