Екипът на Мирослав Боршош продължава да дърпа конците в НДК, където се оказа, че предвидените милиони за ремонт пак няма да стигнат. Това стана ясно от изявление на министъра на културата Банов в студиото на Би Ти Ви.

„Ремонтът на Националния дворец на културата ще бъде завършен в срок”, категоричен е министърът на културата Боил Банов.

Според министъра „мръсната работа” ще приключи до 15 ноември, като след това остават техническите проби на новата техника.

„Парите не достигат за някои неща, но те няма да се усетят”, категоричен е Банов. „Проектът е много сложен – има изисквания на Европейската комисия, които дават насоки за допълнително възлагане, но не можем да направим всичко така, както се иска”, оправда се Банов.

Строителните дейности по НДК възлизат на 24 млн. лева, отделно са вложени 4,5 млн. лв. в техника и 12 млн. лв. в сигурност. „Това са общо около 40 млн. лв. за целия проекти”, поясни още той.

  Време е за хубаво кино!

Министърът на културата добави, че скоро не се е чувал с бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, но призна, че все още работи с неговия екип.