Полицаи

Пълни идиоти, пред които вицовете за неграмотните милиционери от времето на социализма тотално бледнеят, масово подават документи за работа в системата на МВР.

От „Всеки ден“ са получили информация от свои хора в силовото министерство, че конкурсите за над 3000 свободни места, които в момента вървят в Софийска, Ямболска и Ловешка област, са напът да се провалят заради смайващия дебилизъм на кандидатите.

Освен слаба физическа подготовка, неграмотност и други елементарни изисквания, кандидати дори не са знаели кой в момента е вътрешен министър и главен секретар на ведомството, където искат да работят. Естествено, не само заради това невежество са били скъсани – след като не успели да отговорят на куп други елементарни въпроси, комисията накрая решила да провери и общата им култура, където също се издънили.

„Ако резултатите от изпитите бяха публични, щяхме да сложим в джоба си всички кандидатстудентски бисери“, разказа ни втрещено висше ченге.

„Един беше написал, че Росен Плевнелиев е „пр. езидент“, едно момиче вместо автобиография си беше прикачило към документите диетата за седмицата. Върхът обаче е неграмотник, който вместо „главен комисар“ пише „главен комплексар“. И не става въпрос за някаква тънка ирония, младежът просто е тотално неграмотен“, жалва се нашият човек в МВР.

  ДАНС задържа петима германци, заподозрени за тероризъм

Все още из почти цялата страна вървят конкурси за нови попълнения в Икономическа полиция, Детска педагогическа стая и разследващи полицаи. Проблемът на МВР като на други държавни институции е, че свободни работни места има и заплатите не са лоши. Само дето младите искат или направо да почнат от 1000 лв. нагоре, или директно да стават началници.

Източник: Дунав Мост