Александра Провадия

Окръжен съд – Варна днес даде ход на наказателното дело срещу К. И. и И. М. за извършени деяния на 22 март 2016 г.  К.И. е обвинен, че на тази дата се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 14 годишна възраст, като я принудил към това със сила и заплашване, както и за това, че в съучастие като съизвършител с приятелката си И. М., отнел чужди движими вещи – златни бижута на обща стойност 885,86 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, като грабежът е придружен с убийството на пострадалата Александра.

Красимир Тодоров - убийство Александра

Подсъдимата  И. М. е обвинена, че в съучастие като съизвършител с К. Т. е извършила грабеж, придружен с убийство.

В началото на съдебното заседание съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателното производство предявените гражданските искове от бащата на непълнолетното момиче в размер на по 120 000 лева срещу двамата подсъдими, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва, до окончателното изплащане на сумата.

  Лихвар давал заеми срещу 50 % лихва в Провадия

Съдът допусна за съвместно разглеждане предявените граждански искове и от майката на Александра срещу К.Т. и И. М.  в размер на по 150 000 лева. Родителите на непълнолетното момиче бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители.

Съдебният състав уважи искането на защитата за разглеждането на наказателното дело в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признаха фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт и се признаха за виновни по отправените обвинения. По време на съдебните прения защитата на подсъдимия К.Т. оспори фактическата обстановка в обвинителния акт, както и събраните доказателства, свързани с едно от деянията. По тази причина съдът постанови възобновяване на съдебното следствие и разглеждането на наказателното дело по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица. Съдебното заседание е насрочено за 31 май от 9 часа.