Съд

Със сключване на споразумение приключи воденото наказателно производство срещу М.М.С на 48 години. На 10 юни 2019 г. Районен съд – гр. Стара Загора одобри споразумение постигнато между прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и защитника на обв. М.М.С., с което последния се признал за виновен по три обвинения, а именно:

На 04.04.2019 година, в гр. Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото,  като отправил обидни думи и изрази – „Да ви еба майката. Да ви еба“, „боклуци“, „некадърници“, „нещастници“, „….просто се ебете в гъза..“, …“мога да ви еба в гъза като ви намеря“, „Пундо, ма…“, „Ебал съм ви в гъза…, мога и сега да дойда да ви еба в гъза…“ – по отношение на медицински лица към ЦСМП – Стара Загора, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на общественият ред – нанасяне на удари с ръце и крака на униформени полицейски служители от група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ – Стара Загора – старши полицай Г.Н.Г и старши полицай И.П.С. – престъпление по чл.325, ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс

  МВР си е МВР… „Д“ – значи държавно, „О“-то само не го знам!

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия М.М.С. да бъде наложено наказание при условията на  чл.325, ал.2 вр. ал.1 от НК  и чл.54 от НК “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

На 04.04.2019 г., в гр. Стара Загора, причинил на полицейски орган – старши полицай Г.Н.Г. – служител в група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ – Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.2 от НК, а именно: страдание без разстройство на здравето, изразяващо се в кръвонасядане в областта на половите органи и кръвонасядане на лявото бедро – престъпление по чл.131, ал.2, предл „четвърто“, т.4 във вр. с чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия М.М.С. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, предл „четвърто“, т.4 във вр. с чл.130, ал.2 и чл.54 от НК “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

  54-годишен мъж се изправя пред съда за хулиганство и закана за убийство

На 04.04.2019 г., в гр. Стара Загора, причинил на полицейски орган – старши полицай И.П.С. – служител в група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ – Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда по смисъла на чл.130, ал.2 от НК, а именно страдание без разстройство на здравето, изразяващо се в кръвонасядане в областта на лонното съчленение, кръвонасядане на лявото бедро и кръвонасядане на дясната подбедрица – престъпление по чл.131, ал.2, предл „четвърто“, т.4   във вр. с чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия М.М.С. да бъде наложено наказание при условията на  чл.131, ал.2, предл „четвърто“, т.4 във вр. с чл.130, ал.2 и чл.54 от НК “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

На основание чл.23, ал.1 от НК така определените наказания били кумулирани, като било определено едно общо наказание, в размер на най – тежкото от всички, а именно “лишаване от свобода“ за срок от 7 (седем) месеца, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 (три) години.

  Депутатът Бат Сали вече обвиняем, помахал и подминал стоп-палката на полицай

В тежест на обв. М.М.С. били възложени всички разноски по делото в размер на 336 лева.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.