Осъдиха младеж на 2 години лишаване от свобода за кражба, извършена повторно, и теглене на пари от банкова карта на румънска гражданка

Съд Прокуратура

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд произнесе ефективна присъда и обществено порицание спрямо 22-годишния Георги Георгиев. Общото наказание от 2 години лишаване от свобода е за кражба, извършена от него повторно и теглене на пари от чужда банкова карта в условията на продължавано престъпление.

И двете престъпления подсъдимият извършил като непълнолетен. В момента той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за друго престъпление.
На 20 август 2011 год. Георги заедно с двама приятели от варненския кв. „Чайка“, където живеел, отишли в курорта Златни пясъци.

Непълнолетният Георги слязъл и проверил дали има отворени врати на хотелските стаи. Забелязал отворена балконска врата на една от стаите на първия етаж и се прехвърлил на балкона. Отседналото там румънско семейство спяло.

Георги видял на масата дамска чанта, грабнал я и напуснал стаята със спящите румънци. В дамската чанта намерил портфейл, пет дебитни карти с ПИН-кодовете им, 250 евро и 350 румънски леи.

  Пореден удар на Румънската съдебна система: 3 години и 3 месеца за корумпиран ексдепутат

Когато се върнал с приятелите си във Варна, непълнолетният започнал да пробва ПИН-кодовете на картите и успял да изтегли от едната 400 лева. С част от парите компанията му пазарувала в бензиностанция.

На другия ден установил, че всички карти на румънската гражданка са блокирани, след като туристката установила липсата на дамската й чанта.
На 13 септември 2011 год. Георги отново отишъл на „тур“ в курорта с цел кражби. В друг хотел той видял отворена врата на третия етаж, прехвърлил се по перилата на балконите и влязъл в стаята.

Там била настанена руска гражданка с малолетния й син, които спели. От шума рускинята се събудила и видяла непознат в стаята си. Първоначално помислила, че някой е объркал стаите, но Георги бързо разсеял съмненията й. Грабнал детската раница, помахал за довиждане на рускинята и напуснал стаята й през балкона. Жената подала сигнал за кражбата на рецепцията и описала подробно крадеца.

В раницата на детето й Георги намерил цифров апарат „Канон“, 480 евро, 22 лева, 2300 руски рубли и кредитна карта.
Общата сума на откраднатите вещи и пари на чуждите граждани съдебнооценителната експертиза изчислила на близо 3000 лева. Пострадалата руска гражданка разпознала категорично извършителя, който бил записан и на видеокамерите на банкомата, откъдето теглил пари с румънската дебитна карта.

  Порно звезда заведе дело срещу бившия си приятел за сексуален тормоз

Въпреки младата си възраст, Георги Георгиев е осъждан многократно. Със средствата, които си набавял по престъпен начин, купувал наркотици.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар