СЪД

Варненският районен съд осъди двама мъже за кражба в съучастие от склад на петролна база, съобщиха от пресслужбата на институцията, информира Дарик.

Около полунощ на 25 януари тази година, двамата подсъдими – 28-годишният Б. Демиров и 38-годишният Т. Колев, решили да отидат до складове на петролна база в островната зона под „Аспарухов мост“. С автомобил, управляван от Колев, те се придвижили и паркирали близо до портала, прескочили загражденията и като направили отвор край една от вратите, успели да изкарат навън 9 от намиращите се в склада огнени преградители.

После, на три курса, подсъдимите натоварили откраднатото в лекия автомобил, с намерение да го предадат за продажба. По пътя в посока центъра на града те били спрени за проверка и след като не могли да дадат смислени обяснения за превозваните от тях преградители, били отведени в районното полицейско управление. На сутринта от петролната база подали сигнал за липсите. Стойността на откраднатото възлиза на над 15 000 лева.

  Да живее революцията в съдебната система (ВИДЕО)

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Двамата подсъдими признаха вината си за конкретното деяние и в съдебна зала постигнаха споразумение. 38-годишният Колев, който е осъждан, но реабилитиран по право, получи 3 месеца условно наказание, с 3 години изпитателен срок. 28-годишният Демиров следва да изтърпи наказанието си от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода в затвор, при първоначален строг режим, тъй като е извършил кражбата в условия на опасен рецидив. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.