СЪД

Варненският районен съд осъди двама мъже за кражба в съучастие от склад на петролна база, съобщиха от пресслужбата на институцията, информира Дарик.

Около полунощ на 25 януари тази година, двамата подсъдими – 28-годишният Б. Демиров и 38-годишният Т. Колев, решили да отидат до складове на петролна база в островната зона под „Аспарухов мост“. С автомобил, управляван от Колев, те се придвижили и паркирали близо до портала, прескочили загражденията и като направили отвор край една от вратите, успели да изкарат навън 9 от намиращите се в склада огнени преградители.

После, на три курса, подсъдимите натоварили откраднатото в лекия автомобил, с намерение да го предадат за продажба. По пътя в посока центъра на града те били спрени за проверка и след като не могли да дадат смислени обяснения за превозваните от тях преградители, били отведени в районното полицейско управление. На сутринта от петролната база подали сигнал за липсите. Стойността на откраднатото възлиза на над 15 000 лева.

  Съдът решава днес остава ли Ценко Чоков под стража

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Двамата подсъдими признаха вината си за конкретното деяние и в съдебна зала постигнаха споразумение. 38-годишният Колев, който е осъждан, но реабилитиран по право, получи 3 месеца условно наказание, с 3 години изпитателен срок. 28-годишният Демиров следва да изтърпи наказанието си от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода в затвор, при първоначален строг режим, тъй като е извършил кражбата в условия на опасен рецидив. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.